Biografie

Grupul ANTRACT a fost înfiinţat în 1984 de Bobiţă Cătuşanu la Rm. Vâlcea.
Componenţa la primele două albume "Antract"(1994) şi "Blestem"(1995), i-a avut pe lângă Bobiţă şi Paur, pe fraţii Cristian şi Zelu Iordan (chitară şi tobe) şi Robert Constantinescu (clape).

În 1997, în locul fraţilor Iordan, sunt cooptaţi Ilie "Manole" Vlad (ex-Riff) la chitară şi a lui Sorin Scorvelciu (ex-Riff) la tobe, aceste fiind înlocuit la puţin timp de Arthur Fleischer (ex-Moon Factory-Germania).

"Înainte de toate"(1999), este titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese se distanţează clar de discurile anterioare, din punctul de vedere al exprimării artistice. La începutul anului 2000, trupa trece printr-o mică schimbare de componenţă, Arthur Fleischer se retrage din trupă, fiind înlocuit la tobă de Florin "Pefi" Pop.

În 2000 apare single-ul "Inima mea", al cărui videoclip reuşeşte să ajungă pe prima poziţie în topurile de specialitate. Antract începe anul 2001 cu un nou toboşar, Andrei Bărbulescu (ex Sarmalele Reci), iar noul material se numeşte "Amintiri"(2001), conţinând şase piese de dragoste. Cel de-al 5-lea album "Nou"(2003), editat de MediaPro Music, îl are alături pe Szabi Bozsoky, o nouă achiziţie la tobe, colaborare care însă nu a durat prea mult, acesta fiind înlocuit de Cosmin Cadar, un toboşar cu calităţi tehnice şi umane deosebite, care s-a integrat foarte bine în trupa, dar, din păcate, în 2011 a ales să plece Germania.

Între timp trupa şi-a întregit componenţa la formulă de 5, luându-l la clape pe Fernando Drăgănici.

Grupul, înfiinţat de Bobiţă Cătuşanu pe când avea doar 14 ani, s-a maturizat mult din punct de vedere artistic, a acumulat o bogată experienţă muzicală, dobândită de-a lungul timpului în nenumăratele concerte susţinute în întreagă ţară, experienţă care se materializează într-un nou album "Live 20"(2004) şi produs de MediaPro Music, colecţie ce cuprinde multe dintre hit-urile trupei. Discul exprimă clar evoluţia grupului de-a lungul timpului prin piese precum: "Sărută-mă", "Din prima zi", "Singur", "Taci, mă, femeie!", "Eşti frumoasă", "Singurătate", "Inima mea", "M-am obişnuit" şi alte piese de rezistenţă ale trupei, ca şi cel mai recent hit, "Cârciumăreasa".

Albumul "Contraste"(2006), este al 7-lea material semnat Antract şi al doilea în format multimedia după "Amintiri", mai conţine pe lângă cele 9 piese şi două videoclipuri "Ca şi cum" şi "Înger", care este şi primul extras pe single de pe albumul "Contraste". La această piesă, Antract a avut şi o colaborare cu actriţa americană Jenny Molen, care este protagonista din videoclip.

În 2009 apare al doilea material live al grupului "Antract 25"(2009). Prin trupa au mai trecut, având contribuţii semnificative: Paul Balanca - voce (1990 - 1994), Andreea Neh - voce (1985 - 1987), Daniel Nicolăescu - ch. solo (1986 - 1988) Tiberiu Cioacă (1985 - 1992) Lucian Văcaru (1988 - 1992) Razvan Gorcinski (2011 - 2014).


Antract a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume grele ale rock-ului internaţional cum ar fi:
1992 - Uriah Heep
1994 - Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost
1998 - Ronnie Jammes Dio
1999 - Monster Magnet
1999 - Metallica
2006 - Helloween


Discografie:

Albume de studio:

ANTRACT - 1994 Electrecord
BLESTEM - 1995 Vivo Music
ÎNAINTE DE TOATE - 1999 Zone Records
AMINTIRI - 2001 Zone Records
NOU - 2003 MediaPro Music
CONTRASTE - 2006 Intercont Music

Albume live:

ANTRACT LIVE 20 - 2004 - MediaPro Music
ANTRACT LIVE 25 - 2010 - Pro Event România

În 2015, trupa se pregăteşte să lanseze al nouălea album, acest material beneficiind deja de 3 videoclipuri: "Pentru tine, nou", "Lucid" şi "Dezbracă-te de tine". Piesă "Pentru tine, nou" a şi câştigat secţiunea pop-rock la Romanian Top Hits Music Awards - 2011.


Componenţă 2016:

Paul Radu - voce
Bobiţă Cătuşanu - bass
Ilie Manole Vlad - chitară
Bogdan Balan - tobe